Reportages

Nadat ik in 1995 afstudeerde aan de School voor Journalistiek in Utrecht en later aan de City University in Londen (International Journalism), werkte ik een aantal jaren als journalist voor onder meer het Utrechts Nieuwsblad, Rails, Marie Claire, Beau Monde en Flair. Ik schreef reportages over uiteenlopende onderwerpen.

Tijdens mijn jaren als (fulltime) hoofdredacteur werd schrijven een beetje een ondergeschoven kindje. Maar omdat het bloed kruipt waar het niet gaan kan, ben ik sinds kort opnieuw in te huren voor schrijfwerkzaamheden. Daarnaast bied ik regelmatig series/rubrieken aan bij diverse tijdschriften/kranten.

Interviews

Jan des Bouvrie, Huub Stapel, Frank Boeijen, Herman Brood, Maarten Spanjer, Adelheid Roosen, Martin Buitenhuis, Hugo Metsers, Vincent Bijlo, Rob de Nijs, Katja Schuurman, Trijntje Oosterhuis. Het zijn slechts een paar namen in de lange lijst van bekende Nederlanders die ik interviewde voor diverse publieksbladen. Maar ook internationale schrijfsters als Maeve Binchy en Kitty Kelley en sterren als Shirley Bassey, Famke Janssen, Geena Davis en Beyonce namen tegenover mij plaats.
Tegenwoordig interview ik vooral onbekende mensen. Ieder mens heeft een eigen levensverhaal en ik vind het een eer om daar naar te luisteren, de juiste vragen stellen en de antwoorden zo op te schrijven dat ze de lezer tot nadenken stemmen.

Columns

Naast het schrijven van reportages en interviews is het schrijven van columns een van mijn favoriete bezigheden. Ik deed dit in het verleden onder meer voor Flair en Yes, vanuit mijn functie als hoofdredacteur, maar ook voor diverse websites. Columns schrijf ik over uiteenlopende onderwerpen, maar altijd zijn de columns persoonlijk en staan daarmee dicht bij de lezer(es).
Net als in 2016 schrijf ik in 2017 (gedurende de zomervakantie van Hugo Borst, wiens plaats ik inneem) wekelijks een column voor het AD Magazine, de weekendbijlage van het AD.